Meruňky konzervované v hrnci

Meruňky konzervované v hrnci
Příprava: 10 minut Vaření: 32 minut Počet porcí: 2

Nyní si můžete užívat chuť léta po celý rok. Zavařování meruněk v hrnci je jednoduchý a tradiční způsob, jak uchovat ovoce čerstvé a šťavnaté. Postup přípravy je rychlý, bezpečný a zachovává v ovoci veškerou jeho chuť a vitamíny. Užijte si radost z vlastnoručně zavařených meruněk, a to i v případě, že patříte mezi začínající kuchaře.

Ingredience

  • 1000 g meruněk
  • 800 ml vody
  • 400 g cukru
  • citronová kůra z 1 ks

Postup

  • Meruňky omyjte, rozpulte a zbavte je pecek. Do hrnce nalijte vodu smíchanou s cukrem, citronovou kůrou a směs zahřívejte přibližně 2 minuty, dokud se cukr úplně nerozpustí. 
  • Jakmile vznikne sirup, směs odstavte z tepla. Do sterilizovaných sklenic naskládejte poloviny meruněk řeznou stranou dolů. Obsah naplněných sklenic zalijte ještě horkým sirupem a sklenice nechte stát otevřené 30 minut. 
  • Meruňky mohou trochu sirupu nasáknout. V takovém případě je nutné ho doplnit tak, aby bylo ovoce zcela ponořené. Sklenice následně uzavřete sterilizovanými víčky a vložte je do hrnce, do kterého vlijte vodu až po víčka. 
  • Vodu přiveďte k varu a meruňky vařte 30 minut. Poté hrnec sejměte z tepla a sklenice nechte volně vychladnout před tím, než je z vody vyndáte. Zavařování meruněk v hrnci podle tohoto postupu vám zajistí, že budete mít čerstvé ovoce po ruce klidně i déle než rok. 
  • Čerstvost meruněk je podmíněna správným skladováním na temném a chladném místě. Po otevření sklenice se snažte ovoce zkonzumovat co nejdříve.
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.