Zavařování okurek v troubě

Zavařování okurek v troubě
Příprava: 15 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 1

Okurky si jednoduše můžete připravit k dlouhodobému uchování i v troubě, kterou pravděpodobně každý máte k dispozici. Vyzkoušejte náš recept!

Budete potřebovat

  • okurky
  • nálev
  • mrkev
  • petržel
  • kopr
  • cibule

Postup přípravy

  • Nejdříve si sklenice na zavařování sterilizujte.
  • Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
  • Okurky pořádně očistěte a umyjte.
  • Připravte si i kořenovou zeleninu – mrkev a petržel nakrájejte na kolečka a cibuli na čtvrtiny či osminy.
  • Vrstvěte je do sklenic a prokládejte nakrájenou zeleninou a koprem.
  • Zalijte připraveným nálevem a pořádně zavíčkujte.
  • Sklenice vložte do plechu, který jste vyložili utěrkou a podlijte vodou.
  • Plech se sklenicemi vložte do trouby a sterilujte na 150 stupňů asi 15 minut.
  • Na dalších 20 minut stáhněte troubu na 100 stupňů.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Vychladlé skladujte v temné a chladné místnosti.
Nakládané okurky v zavařovacích sklenicích.
zdroj: kitchenfrau.com

Pokud vás zajímají všechny možné informace o okurce, přečtěte si o ní více. Jaký je její vliv na lidské zdraví, jak ji správně pěstovat a mnoho dalšího na jednom místě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.