Suché konzervování ořechů

Suché konzervování ořechů
Příprava: 20 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 1

Připravte si lahodné ořechy a mějte svou spíž plnou chutné a zdravé pochoutky. Zavařování ořechů na sucho je snadné a umožní vám uchovat jejich čerstvost a křupavost po celý rok. Ořechy můžete servírovat jako svačinku, ale je možné je použít také jako doplněk k snídaním, dezertům nebo do salátů.

Ingredience

  • ořechy 300 g

Postup

  • Ořechy zbavte skořápek a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. 
  • Plech s ořechy vložte do předehřáté trouby na 250 °C po dobu 45 minut. Během sušení ořechy občas promíchejte, aby se nepřipálily. 
  • Usušené ořechy vsypte do sterilizované sklenice tak, aby v ní zůstal 3cm volný prostor od horní části.
  • Naplněné sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky a sklenice vložte do hrnce vyloženého utěrkou. Do hrnce nalijte tolik vody, aby hladina nepřesáhla 3 cm od spodu sklenic a ořechy zavařujte 10 minut. 
  • Sterilizaci sklenic a víček nepodceňujte. Je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení ořechů bakteriemi.
  • Následně sklenice vyjměte, nechte je volně chladnout a poté je skladujte na chladném a temném místě. Po otevření pokrm co nejdřív spotřebujte.
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.