Připravte si lahodné ořechy a mějte svou spíž plnou chutné a zdravé pochoutky. Zavařování ořechů na sucho je snadné a umožní vám uchovat jejich čerstvost a křupavost po celý rok. Ořechy můžete servírovat jako svačinku, ale je možné je použít také jako doplněk k snídaním, dezertům nebo do salátů.
Ingredience
- ořechy 300 g
Postup
- Ořechy zbavte skořápek a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem.
- Plech s ořechy vložte do předehřáté trouby na 250 °C po dobu 45 minut. Během sušení ořechy občas promíchejte, aby se nepřipálily.
- Usušené ořechy vsypte do sterilizované sklenice tak, aby v ní zůstal 3cm volný prostor od horní části.
- Naplněné sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky a sklenice vložte do hrnce vyloženého utěrkou. Do hrnce nalijte tolik vody, aby hladina nepřesáhla 3 cm od spodu sklenic a ořechy zavařujte 10 minut.
- Sterilizaci sklenic a víček nepodceňujte. Je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení ořechů bakteriemi.
- Následně sklenice vyjměte, nechte je volně chladnout a poté je skladujte na chladném a temném místě. Po otevření pokrm co nejdřív spotřebujte.