Zavařování ostružin v troubě

Zavařování ostružin v troubě

Zavařování v troubě je mnohem jednodušší než například v horké vodě. Zejména vám to ušetří spoustu času i práce. Ale i tento způsob zavařování má několik svých zásad, které je potřeba dodržet, a to:

Důkladnou sterilizaci sklenic

V troubě zavařujte pouze ve sklenicích se závitem

Používat stejnou velikost sklenic

Sklenice se v troubě nesmí vzájemně dotýkat ani se dotýkat plechu

Používejte hlubší plech, do kterého budete lít vodu

Co budeme potřebovat

  1. 2 kg čerstvých ostružin
  2. 1 l vody
  3. 300 g cukru

Postup

  1. Ostružiny omyjeme a očistíme pod studenou vodou
  2. Naplníme je do omytých sklenic
  3. Připravíme si sladký nálev, kterým ostružiny zalijeme
  4. V hrnci si svaříme cukr společně s vodou
  5. Tímto horkým nálevem ostružiny zalijeme
  6. Sklenice uzavřeme víčky, které musí být na závit
  7. Troubu si zapneme na 250 stupňů na režim horkého vzduchu
  8. Na dno plechu dáme starou utěrku, kterou zalijeme vodou do výšky asi 2-3 centimetrů
  9. Na plech vyskládáme skleničky a vložíme je do trouby
  10. Ostružiny zavařujeme asi 8 minut
  11. Když uplyne stanovený čas, tak všechny sklenice poté dnem vzhůru vyskládáme na kuchyňskou linku a necháme je 12-24 hodin v klidu odstát
Lahodná domácí marmeláda namazaná na čerstvém chlebu.
Zdroj: emmaduckworthbakes.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.