Víte, že si můžete ušetřit spoustu času přípravou oběda?
Výtečné pohoštění vytvoříte během chvilky, aniž byste stáli celé dopoledne v kuchyni.
Stačí, když si upečete větší množství masa, které posléze zavaříte.
Nemusíte si tak lámat hlavu, co zrovna vykouzlíte k obědu – jednoduše vytáhnete tuto pochoutku ze spíže a problém je vyřešen.
Vyzkoušejte naše luxusní recepty na zavařování pečeného masa, které si zamilujete!
Naše recepty
Co byste měli vědět o nakládání pečeného masa?
Víte, že i u tohoto typu zavařování musíte dodržovat jistá pravidla, aby vám maso ve sklenicích vydrželo co nejdéle?
- Maso nakládejte vždy do čistých a suchých sklenic – před každým zavařováním je důkladně sterilizujte.
- Jistě jste zvyklí při pečení masa vkládat do pekáče spolu s ním i cibulku a jinou zeleninu – při zavařování se tomuto zvyku vyhněte, cibule je známá svým rychlo kvašením, tudíž by v zavařené sklenici nadělala pořádnou neplechu.
- Zavařovací sklenice neplňte masem až po okraj, vždy nechte alespoň horní třetinu sklenice volnou.
- Pro zavařování masa jsou speciálně určené víčka s červenou gumičkou.
- Zavařování masa nepotřebuje žádný speciální nálev – stačí obyčejná převařená voda.
- Pokud maso zavařujete do plechovek, pamatujte, že plechovky musí být zcela ve vodní lázni ponořené.
- Sklenice neobracejte dnem vzhůru, aby tuk zůstal nahoře.
Přečtěte si také, jak nakládat syrové maso a to nejen na horší časy. Vyzkoušejte všechny naše tipy a rady!
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!