Zavařované pečené maso

Zavařované pečené maso
Příprava: 20 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 1

Pokud máte k dispozici zavařovací hrnec, libovolné maso si jednoduše zavařte podle našeho receptu.

Budete potřebovat

  • maso (vepřové, kuřecí, hovězí apod.)
  • koření – sůl, kmín, česnek, pepř
  • olej
  • voda
  • zavařovací sklenice
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Maso pořádně očistěte od šlach, kostí a přebytečného tuku a opláchněte.
  • Připravte si směs soli, kmínu, česneku, pepře a oleje.
  • Maso nakrájejte na kousky a poté jej do kořeněné směsi naložte a nechte v lednici odležet alespoň 12 hodin.
  • Mezitím si připravte zavařovací sklenice, které řádně sterilizujte a vysušte.
  • Jakmile je maso připraveno, vložte ho do pekáče a upečte tak, jak jste zvyklí.
  • Nezapomínejte, že k masu se nepřidává cibulka ani jiný druh zeleniny.
  • Maso po upečení naskládejte do sklenic a zalijte vodou – asi 1,5 decilitru.
  • Pokud byste chtěli zavařit maso ve vlastní šťávě, místo vody využijte vzniklou šťávu z pekáčku.
  • Okraje kolem sklenic pořádně otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte.
  • Vložte do zavařovacího hrnce, kde za mírného varu vařte asi jednu hodinu.
  • Jestliže jste maso upekli pouze do poloměka, zavařujte ještě další den na 95°C jednu hodinu.
  • Nechte sklenice vychladnout a uskladněte na tmavém a chladném místě.
Pečené maso naložené ve sklenicích bez víček.
zdroj: theprairiehomestead.com

Máme pro vás i skvělé recepty na nakládané vepřové maso. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.