I pečené maso lze zavařit v troubě, kterou máme k dispozici doma téměř všichni. Tak pojďme na to!
Budete potřebovat
- maso na pečení
- koření – sůl, kmín, česnek, pepř
- vodu
- sklenice na zavařování
- hluboký plech s utěrkou
Postup přípravy
- Nejdříve maso zbavte kostí, šlach a tuku.
- Maso nakrájejte na menší kousky, osolte, posypte kmínem a česnekem.
- Vložte do pekáče a klasicky upečte.
- Mezitím si připravte sklenice na zavařování tak, že je sterilizujete.
- Jakmile je maso upečené, začněte ho dávat do sklenic – troubu nechte zaplou.
- Nedávejte ho však úplně po okraj, stačí do poloviny sklenice.
- Dolijte vodou nebo vzniklou šťávou z pečení – záleží, zda chcete zavařit maso ve vlastní šťávě.
- Hrdlo sklenice otřete papírovým ručníkem a pořádně zavíčkujte.
- Připravte si hluboký plech, který vyložte utěrkou – aby sklenice nepopraskaly.
- Nezapomínejte na to, že se sklenice nesmí dotýkat, skládejte je vždy 1 centimetr od sebe.
- Podlijte trochou vody a vložte do trouby.
- Pečte na 90 stupňů 2 hodiny.
- Vychladlé sklenice uskladněte.