Zavařování pečeného masa v troubě

Zavařování pečeného masa v troubě

I pečené maso lze zavařit v troubě, kterou máme k dispozici doma téměř všichni. Tak pojďme na to!

Budete potřebovat

  • maso na pečení
  • koření – sůl, kmín, česnek, pepř
  • vodu
  • sklenice na zavařování
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Nejdříve maso zbavte kostí, šlach a tuku.
  • Maso nakrájejte na menší kousky, osolte, posypte kmínem a česnekem.
  • Vložte do pekáče a klasicky upečte.
  • Mezitím si připravte sklenice na zavařování tak, že je sterilizujete.
  • Jakmile je maso upečené, začněte ho dávat do sklenic – troubu nechte zaplou.
  • Nedávejte ho však úplně po okraj, stačí do poloviny sklenice.
  • Dolijte vodou nebo vzniklou šťávou z pečení – záleží, zda chcete zavařit maso ve vlastní šťávě.
  • Hrdlo sklenice otřete papírovým ručníkem a pořádně zavíčkujte.
  • Připravte si hluboký plech, který vyložte utěrkou – aby sklenice nepopraskaly.
  • Nezapomínejte na to, že se sklenice nesmí dotýkat, skládejte je vždy 1 centimetr od sebe.
  • Podlijte trochou vody a vložte do trouby.
  • Pečte na 90 stupňů 2 hodiny.
  • Vychladlé sklenice uskladněte.
Nakládané vepřové maso v zavařovacích sklenicích s víčky.
zdroj: preservingthegoodlife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.