Konzervování pečených rajčat v troubě

Konzervování pečených rajčat v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Zavařování pečených rajčat v troubě zajistí, že budete mít přístup k zelenině s bohatou a sladkou chutí po celý rok. Rajčata můžete použít jako základ pro omáčky, polévky nebo jako doplněk k masu či těstovinám. Při správném skladování vydrží pokrm čerstvý i několik měsíců. 

Ingredience

  • 1000 g rajčat
  • 1 lžíce citronové šťávy, octa nebo ¼ lžičky kyseliny citronové

Postup

  • Rajčata omyjte a zbavte je zelených částí. Poté je nakrájejte horizontálně na poloviny a položte je řezem dolů na plech vyložený pečicím papírem. 
  • Rajčata pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 30 minut. Po upečení nechte zeleninu volně vychladnout a následně je zbavte slupek. Z rajčat odstraňte taky jádřince a můžete začít zavařovat.
  • Rajčaty naplňte sterilizované sklenice a rovnoměrně je zalijte citronovou šťávou. Místo šťávy můžete použít ocet nebo kyselinu citronovou. Pomocí lžíce utlačte rajčata směrem ke dnu, abyste se zbavili vzduchových bublin a vytvořili jste 3cm prostor pod víčkem.
  • Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky a vložte je do hrnce se dnem pokrytým čistou utěrkou. Do hrnce nalijte vodu tak, aby hladina sahala po spodní hranu víčka a zavařujte po dobu 85 minut. 
  • Zavařená pečená rajčata v troubě vyjměte z hrnce, položte je na rovnou podložku, přikryjte je utěrkou a nechte je volně chladnout. 
  • Pokrm následně skladujte na temném a chladném místě. Po otevření obsah sklenice co nejrychleji spotřebujte a do té doby ho skladujte v lednici.
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.