Zavařování rajčat bez nálevu

Zavařování rajčat bez nálevu

Rajčta si můžete zavařit i úplně bez nálevu. Chcete vědět jak na to? Pak se inspirujte naším receptem!

Budete potřebovat

  • rajčata
  • vodu
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec

Postup přípravy

  • Nejdříve všechny sklenice a víčka sterilizujte.
  • Rajčata očistěte, omyjte a nakrájejte na poloviny či čtvrtiny.
  • Při skládání do sklenic je na sebe natlačte.
  • Zalijte je trochou vody a okraje sklenic otřete papírovou utěrkouz – zavíčkujte.
  • Vložte do zavařovacího hrnce – skládejte je 1 centimetr od sebe, aby sklenice nepopraskaly.
  • Podlijte vodou a zavařujte 20 minut na 85 stupňů.
Celá rajčata ve sklenici.
zdroj: theprairiehomestead.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.