Zavařování rajčat ve vlastní šťávě

Zavařování rajčat ve vlastní šťávě

Nejste příznivcem nálevů? Rajčata si můžete zavařit i ve vlastní šťávě a je to delikatesa!

Budete potřebovat

  • rajčata
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Nejdříve všechny sklenice sterilizujte – i s víčky.
  • Rajčata očistěte a nakrájejte na čtvrtiny.
  • Při skládání do sklenic je na sebe natlačte.
  • Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte.
  • Vložte do zavařovacího hrnce – skládejte je 1 centimetr od sebe.
  • Podlijte vodou a zavařujte 20 minut na 85 stupňů.
Nakládaná rajčata v zavařovacích sklenicích.
zdroj: ediblemontereybay.com

Inspirujte se také našimi recepty na zavařování feferonek. Máme pro vás skvělé návody a tipy!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.