Máte hodně rybízu a nevíte co s ním?
Věděli jste, že rybíz může chutnat skoro jako brusinky?
Naučte se zpracovat černý, červený ale i bílý rybíz tradičními i netradičními způsoby.
Vyzkoušejte naše recepty na zavařování rybízu hned! Většinu ingrediencí najdete ve spíži.
Naše recepty
Zavařování není zase taková věda jak se na první pohled zdá, že?
Rybíz je považovaný za super potravinu. Má antioxidační vlastnosti, je antibakteriální, s velkým obsahem vitamínů, především vitamínu C. Černý rybíz je skvělý na podpoření imunity, která je důležitá především v nepříznivém počasí.
Ať už máte červený, bílý, nebo černý rybíz, pusťte se do zavařovaní, je to jednodušší než to vypadá.
Dobrou chuť!
Pokud nechcete každou sklenici dávat do horké vody na 10 minut, můžete je otočit i s horkou náplní dnem vzhůru a počkat než vychladnou 🙂
Zavařování si můžete usnadnit v elektrickém zavařovacím hrnci. Podívejte se na srovnání zavařovacích hrnců a vyberte si ten nejlepší.