Zavařování syrového masa do sklenic

Zavařování syrového masa do sklenic

Tento způsob zavařování má dvě fáze – nejdříve si maso předpřipravíte (zničíte bakterie) a druhý den vaříte maso do konce. Je to jednoduché a budete mít maso připravené na horší časy.

Budete potřebovat

  • syrové maso – jakýkoliv druh
  • masový vývar – záleží na druhu masa
  • sádlo – na vymazání sklenic
  • zavařovací sklenice

Postup přípravy

  • Připravte si zavařovací sklenice, které řádně sterilizujte.
  • Mezitím si dejte vařit masový vývar – pokud budete zavařovat vepřové maso, použijte vývar vepřový – nechte vychladnout.
  • Maso očistěte, zbavte šlach, kostí, tuku (malé množství ponechejte).
  • Poté jej nakrájejte na požadovanou velikost, nasolte, opepřte a vložte do lednice na 24 hodin.
  • Další den vymažte zavařovací sklenice sádlem.
  • Sklenice musí být čisté a suché.
  • Maso vkládejte natěsno do sklenic a podsypávejte trochou soli.
  • Do ¾ sklenic nalijte studený masový vývar.
  • Zavíčkujte a vložte do zavařovacího hrnce tak, aby se sklenice nedotýkaly.
  • Podlijte je do ⅓ sklenic vodou a vařte na 98-100 stupňů hodinu.
  • Sklenice nechte vychladnout do dalšího dne.
  • Druhý den opakujte to samé vaření – hodina na 98 – 100 stupňů.
  • Po uvaření sklenice vytáhněte a otočte dnem vzhůru na utěrku.
  • Nechte vychladnout, sklenice popište a uskladněte.
Nakládané syrové maso ve sklenicích.
zdroj: survival-mastery.com

Vepřové maso můžete naložit nejen syrové, ale i třeba pečené. Inspirujte se našimi recepty na zavařování vepřového masa, díky kterým to pro vás bude hračka!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.