Zavařování syrového masa v troubě

Zavařování syrového masa v troubě

Nemáte doma zavařovací hrnec, a přitom byste si chtěli zavařit maso do zásob? Nezoufejte, využijte to, co doma máte – vaši troubu!

Budete potřebovat

  • maso dle libosti
  • sůl, pepř – kmín
  • vodu nebo vývar
  • zavařovací sklenice
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Maso zbavte nežádoucích nečistot, lehce propláchněte a nakrájejte na kostičky (asi 2×2 centimetry).
  • Poté jej osolte, můžete opepřit a přidat kmín – vložte do lednice na 24 hodin.
  • Další den si připravte sklenice – předem je poctivě sterilizujte.
  • Předehřejte si troubu na 100 stupňů.
  • Na dno sklenice nasypte jednu lžičku soli.
  • Maso vkládejte do suchých zavařovacích sklenic tak, abyste vytlačili vzduch.
  • Vývarem nebo převařenou vodou sklenice dolijte – asi 2 centimetry od okraje.
  • Víčka pořádně utáhněte a sklenice vložte do hlubokého plechu, do kterého jste rozprostřeli utěrku.
  • Sklenice podlijte a vložte do trouby – sklenice skládejte 1 centimetr od sebe.
  • Pečte jednu hodinu a poté sklenice nechte vychladnout.
  • Další den je znovu vložte do předehřáté trouby a opět pečte na 100 stupňů jednu hodinu.
  • Nakonec sklenice vytáhněte a otočte dnem vzhůru na utěrku nebo deku.
  • Nechte vychladnout a skladujte v tmavé a chladné komoře.
Kostky masa naložené ve sklenicích bez víček.
zdroj: theprairiehomestead.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.