Nejlepší recepty na konzervování uzeného masa. Dopřejte si tu skvělou chuť kdykoli vás jen napadne!

Také máte rádi tu pravou chuť uzeného masa?

Chcete si ho uchovat na horší časy?

Pak se inspirujte našimi recepty na zavařování uzeného masa!

Máme pro vás tipy na různé způsoby konzervování, které jsou jednoduché a zvládne je každý.

Vyzkoušejte je i vy!

Máme pro vás i další recepty na nakládané klobásy 7x jinak aneb pochoutka, kterou si můžete připravit i na horší časy!

Pravidla při konzervování uzeného masa

  1. Při jakémkoliv zavařování masa se musí dbát na řádnou čistotu – sterilizace zavařovacího skla a víček je samozřejmostí, je třeba si dávat pozor taky na dřevěné desky, na kterých maso zpracováváme apod.
  2. Sladší a lehčí dřeviny se dobře hodí ke kuřecím masům a mořským plodům, zatímco silnější vůně lesů, jako je dub nebo ořech se nejlépe hodí pro vepřové a hovězí maso.
  3. Pokud zavařujeme uzené maso, sklenice vždy zalejeme až po samý okraj sklenice.
  4. Konzervování jak syrového, tak uzeného masa probíhá za teploty kolem 100 stupňů Celsia.
  5. Pro konzervování jakéhokoliv typu masa používejte víčka s červenou gumičkou.
  6. Při zavařování do plechovek musí být plechovky vždy ponořeny ve vodě.
  7. Je dobré zavařovat ve dvou fázích – dva dny po sobě tu samou várku.
  8. Při každém konzervování (maso, ovoce, zelenina aj.) vždy kontrolujeme víčka – zda se dobře přichytly.
  9. Každou zavařeninu je třeba uchovávat v chladu a temnu.
  10. Po otevření sklenice ihned spotřebujeme.

A jak jste si dnešní recepty užily vy? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.