Zavařovat uzené maso v troubě není nic složitého, postup je stejný jako při zavařování běžným způsobem, mění se jenom doba varu.
Budete potřebovat
- uzené maso
- vodu
- sklenice na zavařování
- hluboký plech
- utěrku
Postup přípravy
- Sklenice na zavařování nejdříve řádně sterilizujte a nechte vysušit.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia.
- Maso používejte pouze částečně uzené a naplňte jej do sklenic.
- Rozhodně sklenice neplňte masem až po okraj, stačí je naplnit jenom do poloviny.
- Zbytek volného místa ve sklenici tvoří studená a čistá voda.
- Dávejte si pozor i na to, abyste maso na sebe přímo stlačili.
- Sklenice pořádně zavřete a vložte do hlubokého plechu, který je vyložen utěrkou.
- Sklenice trochu podlijte a vložte do trouby.
- Pečte při teplotě 98 stupňů hodinu a půl až dvě.
- Jakmile máte hotovo, sklenice nechte vychladnout.
- Skladujte ve sklepě nebo chladné a tmavé komoře.
Chcete vědět, jak nakládat syrové maso a to nejen na horší časy? Vyzkoušejte všechny naše tipy a rady!