Zavařování uzeného masa v troubě

Zavařování uzeného masa v troubě

Zavařovat uzené maso v troubě není nic složitého, postup je stejný jako při zavařování běžným způsobem, mění se jenom doba varu.

Budete potřebovat

  • uzené maso
  • vodu
  • sklenice na zavařování
  • hluboký plech
  • utěrku

Postup přípravy

  • Sklenice na zavařování nejdříve řádně sterilizujte a nechte vysušit.
  • Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia.
  • Maso používejte pouze částečně uzené a naplňte jej do sklenic.
  • Rozhodně sklenice neplňte masem až po okraj, stačí je naplnit jenom do poloviny.
  • Zbytek volného místa ve sklenici tvoří studená a čistá voda.
  • Dávejte si pozor i na to, abyste maso na sebe přímo stlačili.
  • Sklenice pořádně zavřete a vložte do hlubokého plechu, který je vyložen utěrkou.
  • Sklenice trochu podlijte a vložte do trouby.
  • Pečte při teplotě 98 stupňů hodinu a půl až dvě.
  • Jakmile máte hotovo, sklenice nechte vychladnout.
  • Skladujte ve sklepě nebo chladné a tmavé komoře.
Uzené maso nakládané v zavařovacích sklenicích.
zdroj: keeperofthehomestead.com

Chcete vědět, jak nakládat syrové maso a to nejen na horší časy? Vyzkoušejte všechny naše tipy a rady!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.