Zavařování vepřového masa do sklenic

Zavařování vepřového masa do sklenic

Ne vždy je čas na vaření a proto se vám bude hodit mít doma již předpřipravené maso. Nakládání do sklenic je asi ta nejčastější varianta, pojďme se na ni tedy podívat!

Budete potřebovat

  • vepřové maso – záleží na vašem výběru
  • převařenou vodu nebo vepřový vývar
  • sádlo na vymazání sklenic
  • zavařovací sklenice
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte zavařovací sklenice, které řádně sterilizujte.
  • Mezitím si dejte vařit vepřový vývar a nechte vychladnout.
  • Vepřové maso očistěte, zbavte šlach, kostí, tuku (malé množství však ponechejte).
  • Nakrájejte maso na kostky – 2 x 2 centimetry, nasolte, opepřte a vložte do lednice na 24 hodin uležet.
  • Následující den zavařovací sklenice vymažte škvařeným sádlem.
  • Pamatujte na to, že sklenice musí být čisté a suché – neutírejte je utěrkou, nechte je volně vysušit.
  • Maso vkládejte do sklenic tak, aby bylo opravdu na sobě natlačené – podsypávejte trochou soli, tím maso zakonzervujete.
  • Syrové maso vkládejte do poloviny sklenice a do ¾ sklenice dolijte studený masový vývar.
  • Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte.
  • Sklenice vložte do zavařovacího hrnce tak, aby se nedotýkaly – nejlépe 1 centimetr od sebe.
  • Podlijte je do ⅓ sklenic vodou a vařte na 98-100 stupňů jednu hodinu.
  • Jakmile je hotovo, sklenice nechte vychladnout do dalšího dne.
  • Druhý den sklenice znovu povařte – jednu hodinu na 98 – 100 stupňů.
  • Po uvaření sklenice vytáhněte a nechte vychladnout.
  • Skladujte při chladné teplotě v tmavém místě.
Nakládané vepřové maso v zavařovacích sklenicích.
zdroj: paleoleap.com

Připravili jsme si pro vás také ty nejlepší recepty a tipy na zavařování syrového masa. Vyzkoušejte varianty nakládání do sklenic, v troubě, ale i do plechovek.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.