Zavařování vepřového masa v troubě

Zavařování vepřového masa v troubě

Nakládané maso můžete jednoduše připravovat i v troubě. Nevíte, jak na to? Pak se vám bude hodit následující recept!

Budete potřebovat

  • vepřové maso – záleží na vaší volbě, například krkovice, plec, bůček
  • sůl, pepř – kmín
  • vodu nebo vývar
  • zavařovací sklenice s víčky
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Maso zbavte kostí, šlach, kůží a tuku.
  • Lehce jej propláchněte a nakrájejte na kostičky (asi 2 x 2 centimetry).
  • Kostky masa osolte, můžete opepřit a přidat kmín – vložte do lednice na 24 hodin uležet.
  • Připravte si sklenice na zavařování a důkladně je sterilizujte.
  • Jakmile je maso naležené, předehřejte si troubu na 100 stupňů.
  • Na dno sklenice nasypte jednu lžičku soli nebo můžete maso podsypávat solí.
  • Maso vkládejte do suchých zavařovacích sklenic tak, abyste vytlačili vzduch.
  • Vývarem nebo převařenou vodou sklenice dolijte – asi do ¾ sklenice.
  • Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou, víčka pořádně utáhněte a sklenice vložte do hlubokého plechu, do kterého jste rozprostřeli utěrku.
  • Sklenice podlijte vodou a vložte do trouby – sklenice skládejte 1 centimetr od sebe, aby se nerozbily.
  • Pečte jednu hodinu a poté sklenice nechte vychladnout.
  • Další den je znovu vložte do předehřáté trouby a opět pečte na 100 stupňů jednu hodinu.
  • Nakonec sklenice vytáhněte a nechte vychladnout.
  • Skladujte v chladném místě.
Kostky vepřového masa naložené v zavařovacích sklenicích.
zdroj: preservingthegoodlife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.