Zavařování višní klasickým způsobem

Zavařování višní klasickým způsobem

Naložené višně si můžete tradičně zavařit i v zavařovacím hrnci. Podle našeho návodu to zládne každý!

Budete potřebovat

  • višně
  • nálev
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec a teploměr

Postup přípravy

  • Višně důkladně umyjte a zbavte stopek.
  • Můžete je i vypeckovat, ale záleží na vás.
  • Připravte si cukrový sirup, který necháte vychladnout.
  • Pečlivě sterilizujte sklenice na zavařování.
  • Višně dávejte do připravených zavařovacích sklenic a zalijte je nálevem – do ¾ sklenice.
  • Víčka pořádně utáhněte.
  • Sklenice vložte do zavařovacího hrnce a zalijte je vodou.
  • Vařte asi 20 minut na 85 stupňů.
  • Poté je vyndejte z hrnce a dnem je otočte vzhůru.
  • Nechte vychladnout, zkontrolujte, zda se všechna víčka dobře uchytla.
  • Skladujte v tmavé a chladné komoře.
Višně naložené v zavařovacích sklenicích.
zdroj: thenotquitehomestead.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.