Konzervování višní v troubě je jeden z nejoblíbenějších způsobů zavařování. Troubu máme doma téměř každý a dále potřebujete jen višně, nálev, plech a utěrku. Užijte si to!
Budete potřebovat
- višně
- nálev
- hluboký plech
- utěrku nebo noviny
Postup přípravy
- Zavařovací sklenice sterilizujte a připravte nálev.
- Troubu si předehřejte na 150 stupňů Celsia.
- Višně umyjte a zbavte stopek a listů.
- Višně můžete i vypeckovat – záleží na vás.
- Sklenice naplňte višněmi a přelijte je vychladlým nálevem do ¾ .
- Pečlivě sklenice uzavřete víčkem a dejte na plech vyložený novinami nebo utěrkou.
- Sklenice skládejte dál od sebe a podlijte je vodou.
- Pečeme asi 20 – 25 minut.
- Při zavařování v troubě můžete zkusit variantu bez víček, kdy sklenice uzavřete víčkem až po vytažení z trouby – víčko ihned přilne ke sklenici.
- Po vytažení sklenice otočte víčkem dolů a nechte je vychladnout do druhého dne.
- Následně je uložte do vhodného místa – tmavá a chladná komora či sklep.