Zavařit si můžete samozřejmě i zelenou papriku. Pokud chcete vědět jak, inspirujte se naším receptem!
Budete potřebovat
- zelená paprika
- nálev
- zavařovací sklenice a víčka
Postup přípravy
- Zavařovací sklenice s víčky sterilizujte a nechte vyschnout.
- Připravte si nálev – můžete použít sladkokyselý nálev nebo nálev s olejem – olej pouze do nálevu přidáte.
- Papriky zbavte jader a jadřinců, očistěte od stopek a omyjte.
- Podle libosti je můžete nakrájet na velké kusy, malé nudličky nebo je ponechat vcelku.
- Vložte je natěsno do sklenic a zalijte připraveným nálevem.
- Sklenice uzavřete a zavařujte po dobu 20 minut na 85°C.
Je libo také luxusní recepty na nakládané zelí do sklenic? Připravte si vitamínovou bombu!