Na slano konzervované zelené fazolky

Na slano konzervované zelené fazolky
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Připravte si lahodné zelené fazolky. Zavařování na slano zvládnete, i když s vařením teprve začínáte. Díky jednoduchému postupu můžete mít fazolky plné vitamínů po ruce po celý rok. Skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, malá svačinka nebo doplněk do salátů. Můžete je použít také při vaření omáček nebo do polévek.

Ingredience

  • 4500 g zelených fazolek
  • 3500 ml vody
  • 4 lžíce octa
  • sůl dle potřeby

Postup

  • Zelené fazolky omyjte a odřízněte z nich stopky. Poté jimi naplňte sterilizované sklenice s 3cm prostorem v horní části. Sterilizaci nepodceňujte. Díky ní minimalizujete riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi. 
  • Následně do každé sklenice vlijte lžíci octa a vsypte sůl. Do půllitrových sklenic vsypte po ½ lžičce soli. Pokud budete plnit litrové sklenice, vsypte do každé z nich 1 lžičku soli. 
  • Fazolky zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené a sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky. 
  • Následně je vložte do hrnce se dnem vyloženým čistou utěrkou a zalijte je vodou. Půllitrové sklenice zavařujte 20 minut a litrové 25 minut. 
  • Zavařené zelené fazolky ve slaném nálevu vyjměte a nechte je 12–24 hodin volně chladnout pod utěrkou. Následně je skladujte na temném a chladném místě. Po otevření jejich obsah co nejrychleji zkonzumujte a uchovávejte ho v lednici.
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.