Na slano konzervované zelené fazolky

Na slano konzervované zelené fazolky
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Připravte si lahodné zelené fazolky. Zavařování na slano zvládnete, i když s vařením teprve začínáte. Díky jednoduchému postupu můžete mít fazolky plné vitamínů po ruce po celý rok. Skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, malá svačinka nebo doplněk do salátů. Můžete je použít také při vaření omáček nebo do polévek.

Ingredience

  • 4500 g zelených fazolek
  • 3500 ml vody
  • 4 lžíce octa
  • sůl dle potřeby

Postup

  • Zelené fazolky omyjte a odřízněte z nich stopky. Poté jimi naplňte sterilizované sklenice s 3cm prostorem v horní části. Sterilizaci nepodceňujte. Díky ní minimalizujete riziko znehodnocení pokrmu bakteriemi. 
  • Následně do každé sklenice vlijte lžíci octa a vsypte sůl. Do půllitrových sklenic vsypte po ½ lžičce soli. Pokud budete plnit litrové sklenice, vsypte do každé z nich 1 lžičku soli. 
  • Fazolky zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené a sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky. 
  • Následně je vložte do hrnce se dnem vyloženým čistou utěrkou a zalijte je vodou. Půllitrové sklenice zavařujte 20 minut a litrové 25 minut. 
  • Zavařené zelené fazolky ve slaném nálevu vyjměte a nechte je 12–24 hodin volně chladnout pod utěrkou. Následně je skladujte na temném a chladném místě. Po otevření jejich obsah co nejrychleji zkonzumujte a uchovávejte ho v lednici.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.