Zakonzervovat si můžete i ovocné saláty. Vyzkoušejte náš jednoduchý návod a výsledkem bude slaďoučká svačinka, kterou si zamilují nejen vaše děti.
INGREDIENCE:
- 1,5 kg broskví
- 1,5 kg hrušek
- 700 g hroznového vína bez peciček
- 280 g konzervovaných maraschino třešní
- 3 šálky cukru
- 4 šálky vody
POSTUP:
- Hrozny odstopkujte, omyjte a uchovávejte v kyselině askorbové nebo citronové šťávě.
- Zralé, ale pevné broskve ponořte po několika do vroucí vody na 1 až 1 a 1/2 minuty, aby se uvolnila slupka.
- Namočte do studené vody a sundejte slupky.
- Nakrájejte broskve na poloviny, vypeckujte, nakrájejte na centimetrové kostky a uchovávejte v roztoku s hrozny.
- Hrušky oloupejte, rozpůlte a zbavte jádřince.
- Nakrájejte na centimetrové kostky a uchovávejte v roztoku s hrozny a broskvemi.
- V hrnci smíchejte cukr a vodu a přiveďte k varu.
- Rozmixované ovoce sceďte.
- Do každé horké sklenice přidejte 1/2 šálku horkého sirupu.
- Poté přidejte několik třešní a jemně naplňte sklenici směsí ovoce a dalším horkým sirupem, ponechte cca centimetrový prostor.
- Odstraňte vzduchové bubliny.
- Okraje sklenic otřete navlhčenou čistou papírovou utěrkou. ¨
- Zavíčkujte a zpracujte ve vodní lázni po dobu 20 minut.
Inspirujte se našimi tipy na zakonzervování broskví aneb jak si vychutnat své oblíbené ovoce po celý rok.