Zavařovaný salát z ovoce

Zavařovaný salát z ovoce
Příprava: 60 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 12

Zakonzervovat si můžete i ovocné saláty. Vyzkoušejte náš jednoduchý návod a výsledkem bude slaďoučká svačinka, kterou si zamilují nejen vaše děti.

INGREDIENCE:

  • 1,5 kg broskví
  • 1,5 kg hrušek
  • 700 g hroznového vína bez peciček
  • 280 g konzervovaných maraschino třešní
  • 3 šálky cukru
  • 4 šálky vody

POSTUP:

  • Hrozny odstopkujte, omyjte a uchovávejte v kyselině askorbové nebo citronové šťávě.
  • Zralé, ale pevné broskve ponořte po několika do vroucí vody na 1 až 1 a 1/2 minuty, aby se uvolnila slupka.
  • Namočte do studené vody a sundejte slupky.
  • Nakrájejte broskve na poloviny, vypeckujte, nakrájejte na centimetrové kostky a uchovávejte v roztoku s hrozny.
  • Hrušky oloupejte, rozpůlte a zbavte jádřince.
  • Nakrájejte na centimetrové kostky a uchovávejte v roztoku s hrozny a broskvemi.
  • V hrnci smíchejte cukr a vodu a přiveďte k varu.
  • Rozmixované ovoce sceďte.
  • Do každé horké sklenice přidejte 1/2 šálku horkého sirupu.
  • Poté přidejte několik třešní a jemně naplňte sklenici směsí ovoce a dalším horkým sirupem, ponechte cca centimetrový prostor.
  • Odstraňte vzduchové bubliny.
  • Okraje sklenic otřete navlhčenou čistou papírovou utěrkou. ¨
  • Zavíčkujte a zpracujte ve vodní lázni po dobu 20 minut.
Zavařované ovoce ve sklenicích.
www.sbcanning.com

Inspirujte se našimi tipy na zakonzervování broskví aneb jak si vychutnat své oblíbené ovoce po celý rok.

Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.