Zavařovaný salát ze zelených rajčat

Zavařovaný salát ze zelených rajčat
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Připravte si tento jednoduchý salát ze zelených rajčat, červených paprik a mrkve, který skvěle poslouží jako příloha či pomazánka na chléb.

INGREDIENCE:

  • 2,5 kg zelených rajčat
  • 1 kg červených paprik
  • 1 kg mrkve
  • 1 kg žluté cibule
  • 1 šálek olivového oleje
  • 1 šálek cukru
  • 3/4 šálku bílého octa
  • 3 lžíce soli
  • 1/2 lžičky celého černého pepře

POSTUP

  • Omyjte všechnu zeleninu.
  • Nakrájejte cibuli, rajčata a papriky na 5 cm kostky.
  • Mrkev nastrouhejte nahrubo.
  • Odměřte si olej, ocet, sůl, cukr a kuličky pepře.
  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli.
  • Na středním plameni restujte asi 3 minuty, nebo dokud cibule nezesklovatí a nezměkne.
  • Přidejte nastrouhanou mrkev a restujte další 3 minuty.
  • Přidejte papriky a restujte další 3 minuty.
  • Přidejte nakrájená rajčata, následně sůl, cukr, ocet a kuličky černého pepře.
  • Za občasného míchání nechte asi 15 minut provařit.
  • Nyní je čas sterilizovat sklenice na zavařování.
  • Předehřejte troubu na 100 °C.
  • Pomocí horké vody a antibakteriálního mýdla důkladně umyjte sklenice a víčka.
  • Umístěte je přímo na mřížky trouby asi na 15 minut, nebo dokud úplně nevyschnou.
  • Salát plňte do sklenic, dokud je ještě horký.
  • Uzavřete sklenice víčky co nejpevněji a otočte sklenice dnem vzhůru.
  • Zakryjte je ručníkem a nechte je 4-5 hodin sedět, aby se dokončil proces utěsnění.
  • Salát skladujte na chladném místě po dobu 3 – 6 měsíců.
Konzervovaný salát ze zelených rajčat, červených paprik a mrkve ve sklenicích.
www.momsdish.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.