Závin z listového těsta a cibulí

Závin z listového těsta a cibulí
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 8

Závin nacpaný až k prasknutí, těmi nejlepšími surovinami. Je to skvělé pohoštění jak pro návštěvy, tak k filmovému večeru ve dvou. Určitě se nebojte tento recept vyzkoušet a dáte nám za pravdu, že vyšperkuje celý večer.

Co budeme potřebovat

  1. 1 lžíce olivového oleje
  2. 3 papriky (nakrájené na tenké proužky)
  3. cibule (nakrájená na tenké půlměsíčky)
  4. lžička italského koření
  5. 2 stroužky česneku (prolisovaného)
  6. 450 g klobásy
  7. 450 g listového těsta (nebo kynutého těsta na pizzu)
  8. 4 plátky šunky
  9. 6 plátků salámu
  10. 3 plátky sýra
  11. 50 g strouhané mozzarelly
  12. Vejce
  13. 260 g omáčky Marinara

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 190°C.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou papriku a cibuli.
  3. Přidáme italské koření a česnek.
  4. Za stálého míchání vaříme, dokud paprika a cibule nezměknou.
  5. Poté dáme papriku s cibulí stranou, vychladnout.
  6. Na stejné pánvi opékáme klobásu, dokud není opečená.
  7. Také jí dáme stranou vychladnout.
  8. Těsto vyválíme a přendáme na pečící papír.
  9. Doprostřed těsta navrstvíme klobásu, papriku s cibulí, šunku, salám, sýr a mozzarellu.
  10. Okraje těsta přeložíme přes sebe, aby zakryly směs.
  11. Poté utěsníme i spodní okraje.
  12. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  13. Na povrchu těsta vyřízneme 5-7 centimetrové štěrbiny pro ventilaci.
  14. V troubě pizzový závin pečeme přibližně 30 minut, aby těsto bylo zlatavé a křupavé.
  15. Závin poté nakrájíme na 5 centimetrové kousky a podáváme s omáčkou Marinara, ve které kousky namáčíme.
Závin s cibulovou a salámovou náplní s Marinara omáčkou na namáčení.
Zdroj: gatherednutrition.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.