Závin nacpaný až k prasknutí, těmi nejlepšími surovinami. Je to skvělé pohoštění jak pro návštěvy, tak k filmovému večeru ve dvou. Určitě se nebojte tento recept vyzkoušet a dáte nám za pravdu, že vyšperkuje celý večer.
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 papriky (nakrájené na tenké proužky)
- cibule (nakrájená na tenké půlměsíčky)
- lžička italského koření
- 2 stroužky česneku (prolisovaného)
- 450 g klobásy
- 450 g listového těsta (nebo kynutého těsta na pizzu)
- 4 plátky šunky
- 6 plátků salámu
- 3 plátky sýra
- 50 g strouhané mozzarelly
- Vejce
- 260 g omáčky Marinara
Postup
- Troubu si předehřejeme na 190°C.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou papriku a cibuli.
- Přidáme italské koření a česnek.
- Za stálého míchání vaříme, dokud paprika a cibule nezměknou.
- Poté dáme papriku s cibulí stranou, vychladnout.
- Na stejné pánvi opékáme klobásu, dokud není opečená.
- Také jí dáme stranou vychladnout.
- Těsto vyválíme a přendáme na pečící papír.
- Doprostřed těsta navrstvíme klobásu, papriku s cibulí, šunku, salám, sýr a mozzarellu.
- Okraje těsta přeložíme přes sebe, aby zakryly směs.
- Poté utěsníme i spodní okraje.
- Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- Na povrchu těsta vyřízneme 5-7 centimetrové štěrbiny pro ventilaci.
- V troubě pizzový závin pečeme přibližně 30 minut, aby těsto bylo zlatavé a křupavé.
- Závin poté nakrájíme na 5 centimetrové kousky a podáváme s omáčkou Marinara, ve které kousky namáčíme.