Tento recept na makový závin je o něco jednodušší. Díky přítomnosti zakysané smetany není totiž potřeba mák ani vařit. Ulehčete si práci a vyzkoušejte si tento moučník upéct.
Ingredience
- 250g listového těsta
- 300g mletého máku
- 2 vajíčka
- 200g zakysané smetany
- 2 jablka
- 1 lžička mleté skořice
- 1,5 lžíce škrobu
- 120g moučkového cukru
- 1 vajíčko na potření závinu
- Moučkový cukr na posyp
Postup
- Nejprve smíchejte mák se zakysanou smetanou. Přidejte vejce, lžičku skořice, najemno nastrouhaná jablka, cukr a škrob.
- Listové těsto vyválejte do většího obdélníku a na střed rozložte makovou náplň.
- Poté těsto zabalte/zarolujte a konce zahněte dospodu.
- Štrúdl přendejte na plech s pečícím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C cca půl hodiny nebo dozlatova.
- Hotový závin nechejte trochu vychladnout a pak posypejte moučkovým cukrem.
Testovali jsme elektrické pěniče mléka. Jak to dopadlo? Mrkněte se!