Závin z máku se zakysanou smetanou

Závin z máku se zakysanou smetanou
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Tento recept na makový závin je o něco jednodušší. Díky přítomnosti zakysané smetany není totiž potřeba mák ani vařit. Ulehčete si práci a vyzkoušejte si tento moučník upéct.

Ingredience

  • 250g listového těsta
  • 300g mletého máku
  • 2 vajíčka
  • 200g zakysané smetany
  • 2 jablka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1,5 lžíce škrobu
  • 120g moučkového cukru
  • 1 vajíčko na potření závinu
  • Moučkový cukr na posyp

Postup

  • Nejprve smíchejte mák se zakysanou smetanou. Přidejte vejce, lžičku skořice, najemno nastrouhaná jablka, cukr a škrob.
  • Listové těsto vyválejte do většího obdélníku a na střed rozložte makovou náplň.
  • Poté těsto zabalte/zarolujte a konce zahněte dospodu.
  • Štrúdl přendejte na plech s pečícím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180°C cca půl hodiny nebo dozlatova.
  • Hotový závin nechejte trochu vychladnout a pak posypejte moučkovým cukrem.
Štrůdl s mákem a zakysanou smetanou.
Zdroj: bettybossi.ch

Testovali jsme elektrické pěniče mléka. Jak to dopadlo? Mrkněte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.