Velmi jednoduchý a rychlý recept, ve které se chuť masa skvěle snoubí s tymiánem a lahodnou omáčkou.
Ingredience:
- 350 g vinné klobásy
- 1 PL bílého vinného octa
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- čerstvý tymián
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Vinnou klobásu několikrát lehce propíchejte vidličkou nebo ostrým nožem, aby při pečení nepraskla.
- Do velké nepřilnavé pánve nalijte trochu olivového oleje, přidejte smotané a párátkem zajištěné klobásy a čerstvý tymián. Dochuťte pepřem a solí.
- Klobásy na mírném ohni opékejte 6 až 7 minut z obou stran. Během pečení je pravidelně otáčejte.
- Následně do pánve přidejte bílý vinný ocet.
- Nechte ocet 2 minuty redukovat na středně nízkém ohni a poté přilijte též suché bílé víno.
- Vařte dalších 7 až 8 minut, dokud se bílé víno částečně nezredukuje a nevytvoří zlatohnědou omáčku.
Takto připravenou klobásu servírujte s čerstvým pečivem pokapanou hnědou vinnou omáčkou a posypanou čerstvým tymiánem a pepřem.