Zázvorky s pomerančovou polevou

Zázvorky s pomerančovou polevou
Příprava: 40 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Úžasné cukroví s jasnou citrusovou chutí, které je jednoduché na přípravu a zároveň s ním naděláte spoustu parády. Vaše rodina i hosté se budou olizovat!

INGREDIENCE

Na zázvorky:

  • 8 lžic změklého másla
  • ¾ šálku cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilky
  • ½ šálku melasy
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 2 a 1/2 lžičky zázvoru
  • 1 a ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky hřebíčku
  • 4 šálky hladké mouky

Na pomerančový cukr:

  • 1 šálek cukru
  • kůra z jednoho pomeranče

Na pomerančovou polevu:

  • 1 a ½ šálku moučkového cukru
  • 1 malá lžíce pomerančové šťávy

POSTUP

  • V mixéru ušleháme máslo a cukr.
  • Přidáváme vejce jedno po druhém a po každém přidání dobře promícháme.
  • Přidáme vanilku a melasu a mícháme, dokud se vše nespojí.
  • Vršek mokrých surovin posypeme jedlou sodou, zázvorem, skořicí a hřebíčkem.
  • Vmícháme dovnitř.
  • Přidáme mouku a mícháme, dokud se vše nespojí.
  • Těsto rozdělíme na tři části a každou položíme na 45 cm dlouhý kus pečícího papíru.
  • Těsto rozválíme na špalky o průměru přibližně 4 cm.
  • Necháme v chladu do ztuhnutí.
  • Předehřejeme troubu na 175 stupňů Celsia.
  • 3 plechy vyložte pečícím papírem nebo postříkáme olejem ve spreji.
  • Přidáme cukr a kůru do mělké misky.
  • Pomocí prstů je spojíme, dokud se cukr nezbarví do oranžova.
  • Těsto nakrájíme na 0,5 cm plátky.
  • Každý plátek obalíme v pomerančovém cukru a poté položíme 2,5 cm od sebe na připravené plechy.
  • Pečeme v předehřáté troubě 10 minut uprostřed trouby.
  • Pokud pečeme více plátů najednou, v polovině otočíme.
  • Vyjmeme na mřížku, aby zázvorky vychladly.
  • Smícháme ingredience na polevu a vychladlé zázvorky pokapejte.
Zázvorové cukroví ozdobené pomerančovou polevou na talíři.
www.gogogogourmet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.