Úžasné cukroví s jasnou citrusovou chutí, které je jednoduché na přípravu a zároveň s ním naděláte spoustu parády. Vaše rodina i hosté se budou olizovat!
INGREDIENCE
Na zázvorky:
- 8 lžic změklého másla
- ¾ šálku cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilky
- ½ šálku melasy
- 1 lžíce jedlé sody
- 2 a 1/2 lžičky zázvoru
- 1 a ½ lžičky skořice
- ½ lžičky hřebíčku
- 4 šálky hladké mouky
Na pomerančový cukr:
- 1 šálek cukru
- kůra z jednoho pomeranče
Na pomerančovou polevu:
- 1 a ½ šálku moučkového cukru
- 1 malá lžíce pomerančové šťávy
POSTUP
- V mixéru ušleháme máslo a cukr.
- Přidáváme vejce jedno po druhém a po každém přidání dobře promícháme.
- Přidáme vanilku a melasu a mícháme, dokud se vše nespojí.
- Vršek mokrých surovin posypeme jedlou sodou, zázvorem, skořicí a hřebíčkem.
- Vmícháme dovnitř.
- Přidáme mouku a mícháme, dokud se vše nespojí.
- Těsto rozdělíme na tři části a každou položíme na 45 cm dlouhý kus pečícího papíru.
- Těsto rozválíme na špalky o průměru přibližně 4 cm.
- Necháme v chladu do ztuhnutí.
- Předehřejeme troubu na 175 stupňů Celsia.
- 3 plechy vyložte pečícím papírem nebo postříkáme olejem ve spreji.
- Přidáme cukr a kůru do mělké misky.
- Pomocí prstů je spojíme, dokud se cukr nezbarví do oranžova.
- Těsto nakrájíme na 0,5 cm plátky.
- Každý plátek obalíme v pomerančovém cukru a poté položíme 2,5 cm od sebe na připravené plechy.
- Pečeme v předehřáté troubě 10 minut uprostřed trouby.
- Pokud pečeme více plátů najednou, v polovině otočíme.
- Vyjmeme na mřížku, aby zázvorky vychladly.
- Smícháme ingredience na polevu a vychladlé zázvorky pokapejte.