Medová limonáda se zázvorem je svým způsobem kouzelná v tom, že se v ní skutečně mísí sladkost medu, kyselost citronu a koření zázvoru.
Co budeme potřebovat
- 400 ml vody
- 1 lžíce medu
- 60 g čerstvého zázvoru
- šťáva z 1 citrónu
- šťáva ze 3 pomerančů
- na dolití pramenitou nebo minerální vodu
Postup
- Zázvor oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
- Zázvor dáme do kastrůlku a zalijeme vroucí vodou, necháme louhovat.
- Tekutinu slijeme přes sítko.
- Zázvor vyhodíme.
- Výluh okyselíme citronovou šťávou a osladíme medem.
- Přidáme i pomerančovou šťávu.
- Výluh podle chuti dolijeme studenou minerální nebo pramenitou vodou s bublinkami.
- Vyzkoušený poměr je koncentrát s minerálkou 1:1, tedy 400 ml zázvorového výluhu a 400–500 ml minerálky.
- Limonádu ještě doplníme ledem a plátky citrusových plodů.
Limonády se perfektně hodí například k brunchy! Inspirujte se našimi recepty!