8 nevšedních receptů na cukroví se zázvorem. Udělejte si svátky pikantnější!

Máte rádi trošku pikantnější pochutiny?

Vyzkoušejte naše recepty na zázvorové cukroví!

Má nejen mírně štiplavou chuť, ale též příjemné aroma.

Kromě toho je toto koření známé i mnoha pozitivními účinky pro naše zdraví.

Zázvor a kuchyně

Zázvor je často povařován za jeden z nejzdravějších druhů koření vůbec. Nejčastěji je konzumován především v podobě čaje, hojně se využívá také k dochucování omáček a polévek. Čím dál častěji se ale používá i při pečení a recepty na zázvorové cukroví jsou toho skvělým důkazem. Použít můžete sušený mletý zázvor i zázvor čerstvý.

Kromě toho, že vánočními pečivu dodá intenzivnější chuť i aroma, je zázvor již mnoho tisíciletí známý také svými pozitivními účinky na lidský organismus. Pomáhá nejen při nejrůznějších potížích se zažíváním, ale také zmírňuje záněty, svalové křeče i migrény. Ukrývá v sobě též radu vitamínů, například vitamíny skupiny B a vitamín C, i minerálních látek, jako je hořčík, fosfor, vápník, železo, zinek či draslík.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.