Zázvorové cupcakes

Zázvorové cupcakes

Tyto jemné, lehce kořeněné dortíky mají zcela nezaměnitelnou chuť, která tak trochu připomíná mrkvový dort. Díky cukině jsou navíc vláčné.

Ingredience:

Těsto:

  • 1/3 hrnku hrubě nakrájeného kandovaného zázvoru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička jemně strouhané čerstvé pomerančové kůry
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 2 hrnky nahrubo strouhané cukety
  • 3/4 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 3/4 hrnku medu
  • 2 větší vejce
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 250 g smetanového sýra (můžeme dát i tvaroh)
  • 2 lžíce změklého neslaného másla
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky strouhané pomerančové kůry

Postup:

  • Předehřejeme troubu na 170 stupňů a formu na muffiny vyložíme pečícím papírem, vždy pečlivě každý otvor.
  • Do nádoby kuchyňského robota dáme kandovaný zázvor a rozmixujeme.
  • Přidáme mouku, mletý sušený zázvor, skořici, kůru, jedlou sodu, kypřící prášek do pečiva a pomocí pulzního tlačítka promícháme, aby se vše spojilo.
  • Ve středně velké míse smícháme cuketu, olej, med, vejce i vanilkový extrakt, a nakonec vmícháme směs s moukou. Zamícháme na hladké těsto, a to pak rozdělíme do formy na muffiny.
  • Pečeme asi 20 – 25 minut, přičemž špejlí vždy každý jednotlivý muffin vyzkoušíme, jestli je uprostřed dobře propečený.
  • Poté vyjmeme formu z trouby a necháme 10 minut odpočinout. Dortíčky vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Mezitím si nachystáme polevu.
  • Všechny suroviny dáme do misky a ručním elektrickým šlehačem/mixérem je na nejvyšší rychlost důkladně našleháme, aby byla poleva hezky nadýchaná.
  • Takhle šleháme asi 5 minut. Nakonec ozdobíme dortíčky a podle fantazie ještě ozdobíme kouskem čokolády, ovocem, cukrovým zdobením nebo necháme jen polevu.
Cuketové dortíčky se zázvorem a luxusní polevou.
Zdroj: https://www.epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.