Zázvorovo-česneková pasta

Zázvorovo-česneková pasta

Zázvor s česnekem jsou vynikající kombinací dvou oblíbených ingrediencí. Většinou v obchodě narazíme na čerstvý zázvor a česnekovou pastu, ale spojení obou by člověk hledal marně. Výhodou je, že se tato pasta dá uchovat v chladničce i mrazničce, nemusíme se tak bát, že by se zkazila.

Ingredience:

  • 120 g čerstvého česneku
  • 120 čerstvého zázvoru
  • 1 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

Postup:

  • Příprava je jednoduchá, protože nám stačí kuchyňský robot, do jehož nádoby dáme česnek i zázvor.
  • Pomocí pulzního tlačítka postupně mixujeme, přičemž po troškách přidáváme olivový olej.
  • Když máme v nádobě všechen olej, zapneme robota na nejvyšší stupeň, ale jen na chvilku.
  • Důležité je, aby se utvořila hladká pasta.
  • Dáme jí do uzavíratelné skleničky a uložíme do lednice, případně do mrazáku.
Směs zázvoru a česneku jako ochucovadlo do pokrmů.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.