Zázvor s česnekem jsou vynikající kombinací dvou oblíbených ingrediencí. Většinou v obchodě narazíme na čerstvý zázvor a česnekovou pastu, ale spojení obou by člověk hledal marně. Výhodou je, že se tato pasta dá uchovat v chladničce i mrazničce, nemusíme se tak bát, že by se zkazila.
Ingredience:
- 120 g čerstvého česneku
- 120 čerstvého zázvoru
- 1 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
Postup:
- Příprava je jednoduchá, protože nám stačí kuchyňský robot, do jehož nádoby dáme česnek i zázvor.
- Pomocí pulzního tlačítka postupně mixujeme, přičemž po troškách přidáváme olivový olej.
- Když máme v nádobě všechen olej, zapneme robota na nejvyšší stupeň, ale jen na chvilku.
- Důležité je, aby se utvořila hladká pasta.
- Dáme jí do uzavíratelné skleničky a uložíme do lednice, případně do mrazáku.