Když člověka přepadne chuť na lahodné pití, které osvěží v horkém počasí, pak stojí za to vyzkoušet jako ingredienci čerstvý zázvor. Nápoj bude sladký, ale zároveň i pikantní.
Kostky ledu podtrhnou výslednou chuť celého nápoje. Zázvor je většinou využíván v zimních měsících pro přípravu teplého čaje, který zahřeje a ještě funguje jako prevence nachlazení.
Ingredience:
- 4 velké chemicky neošetřené citrony
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 4 hrnky ledově vychlazené vody
- 3/4 lžičky mořské soli
- 1 hrst čerstvých lístků máty
- ledové kostky
Postup:
- Každý citron omyjeme spolu s kouskem zázvoru, necháme chvíli okapat a pak pomocí kuchyňské utěrky osušíme.
- Citrony přepůlíme a pomocí lisu na citrusy z něj vymačkáme veškerou šťávu.
- Zázvor nastrouháme a dáme do skleněné mísy.
- Přilijeme citronovou šťávu, zasypeme cukrem a vše zalijeme ledovou vodou.
- Důkladně promícháme, aby se cukr úplně rozpustil.
- Potom si připravíme džbán, dáme na něj síto nebo cedník a vše přes něj přecedíme.
- Pomocí špachtle protlačíme i kousky dužiny, aby protekla veškerá šťáva.
- K dokonalosti už jen stačí přihodit ledové kostky a při podávání ozdobit lístky čerstvé máty.