Pokud máte alergii na lepek či prostě omezujete v jídle pečivo, zkuste naši sekanou bez rohlíků. Přísaháme, že chutná skvěle i tak :).
INGREDIENCE
- 500 g mletého masa, půl na půl hovězí a vepřové
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1/2 lžíce čerstvého tymiánu (cca 6 větviček)
- 1/2 hrsti hladkolisté petržele
- 1 lžička oregana
- 1 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
- rostlinný olej
- 1 lžička octu
- sůl a pepř
POSTUP
- Nakrájíme najemno cibulku a prolisujeme česnek.
- Nasekáme bylinky a přidáme do cibulovo-česnekové směsi.
- Do masové směsi zapracujeme dvě vejce a směs bylinek, česneku a cibule.
- Masovou směs dochutíme solí a pepřem, zakápneme octem a podle chuti přidáme hořčici a nakládaný pepř.
- Směs pořádně promícháme, aby se všechny ingredience propojily a také aby se ze sekané vyfoukl vzduch.
- Vytvarujeme šišku, potřeme jí olejem a vložíme do olejem vymazaného pekáčku.
- Sekanou pečeme na 180 stupňů asi 60 minut.