Zdravá bezlepková sekaná pečeně

Zdravá bezlepková sekaná pečeně

Pokud máte alergii na lepek či prostě omezujete v jídle pečivo, zkuste naši sekanou bez rohlíků. Přísaháme, že chutná skvěle i tak :).

INGREDIENCE

  • 500 g mletého masa, půl na půl hovězí a vepřové
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 1/2 lžíce čerstvého tymiánu (cca 6 větviček)
  • 1/2 hrsti hladkolisté petržele
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
  • rostlinný olej
  • 1 lžička octu
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Nakrájíme najemno cibulku a prolisujeme česnek.
  2. Nasekáme bylinky a přidáme do cibulovo-česnekové směsi.
  3. Do masové směsi zapracujeme dvě vejce a směs bylinek, česneku a cibule.
  4. Masovou směs dochutíme solí a pepřem, zakápneme octem a podle chuti přidáme hořčici a nakládaný pepř.
  5. Směs pořádně promícháme, aby se všechny ingredience propojily a také aby se ze sekané vyfoukl vzduch.
  6. Vytvarujeme šišku, potřeme jí olejem a vložíme do olejem vymazaného pekáčku.
  7. Sekanou pečeme na 180 stupňů asi 60 minut.
Domácí sekaná pečeně bez rohlíků
zdroj: thechunkychef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.