Boloňská omáčka z mletého masa

Boloňská omáčka z mletého masa
Příprava: 10 minut Vaření: 150 minut Počet porcí: 5

Boloňské ragú podle Jamieho Olivera si nejde nezamilovat. Bude tento recept patřit do vašich rodinných klenotů?

INGREDIENCE:

  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 50 g slaniny 
  • olivový olej
  • 500 g kvalitního hovězího masa (mletého)
  • 500 g kvalitního vepřového masa (mletého)
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 řapíkaté celery
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 plechovky loupaných rajčat
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  • Rozmarýn si nasekejte nadrobno spolu se slaninou.
  • Na lžíci oleje si orestujte rozmarýn spolu se slaninou. 
  • Po dvou minutách přidejte čerstvě namleté maso (nejlépe připravené doma nebo u řezníka), občas promíchejte, aby se zatáhlo ze všech stran a duste 10 minut. 
  • Cibuli, mrkev a celer si nasekejte nadrobno a přidejte k masu. 
  • Po 15 minutách přidejte protlak a loupaná rajčata, trochu je rozmačkejte vidličkou a podlijte 2 plechovkami vody. 
  • Nechte vařit, dokud se tekutina nezredukuje (asi 2 hodiny).
  • Dle potřeby dosolte a dopepřete. 
Báječné ragú na boloňský způsob s těstovinami.
eataly.com
Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.