Ideálním moučníkem pro ty, kteří si hlídají štíhlou linii je tato vláčná jablečná buchta s ovesnými vločkami. Nejde jen o dezert, ale i o vydatnou svačinu nebo snídani.
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1ks vejce
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek krystalového cukru (nebo jiného sladila)
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek strouhaných jablek
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
- Formu vymažte máslem nebo kokosovým olejem a vysypejte moukou. Nebo ji vyložte pečícím papírem.
- Jablka nastrouhejte nahrubo.
- V míse prosejte mouku, promíchejte s práškem do pečiva a se skořicí.
- V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, přilijte olej a vanilkový extrakt.
- Do tekuté směsi postupně zamíchejte moučnou směs. Přidejte ještě vločky a nakonec předem nastrouhaná jablíčka.
- Pořádně zamíchejte a vzniklé těsto nalijte do předpřipravené formy.
- Pečte cca 30 minut dozlatova. Vychladlý moučník podávejte například se zakysanou smetanou nebo domácí šlehačkou.