Zdravá buchta s jablíčky

Zdravá buchta s jablíčky
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Ideálním moučníkem pro ty, kteří si hlídají štíhlou linii je tato vláčná jablečná buchta s ovesnými vločkami. Nejde jen o dezert, ale i o vydatnou svačinu nebo snídani.

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1ks vejce
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek krystalového cukru (nebo jiného sladila)
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek strouhaných jablek
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
  • Formu vymažte máslem nebo kokosovým olejem a vysypejte moukou. Nebo ji vyložte pečícím papírem.
  • Jablka nastrouhejte nahrubo.
  • V míse prosejte mouku, promíchejte s práškem do pečiva a se skořicí.
  • V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, přilijte olej a vanilkový extrakt.
  • Do tekuté směsi postupně zamíchejte moučnou směs. Přidejte ještě vločky a nakonec předem nastrouhaná jablíčka.
  • Pořádně zamíchejte a vzniklé těsto nalijte do předpřipravené formy.
  • Pečte cca 30 minut dozlatova. Vychladlý moučník podávejte například se zakysanou smetanou nebo domácí šlehačkou.
Zdravá buchtička z jablek a ovesných vloček.
Zdroj: myrecipemagic.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.