Chřestová polévka z čerstvého chřestu je výborným zdrojem vitamínů a živin, pokud místo tučné smetany přidáte řecký jogurt zajistíte si slušnou porci bílkovin a přitom budete mít na talíři báječně zdravé jídlo.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 pórek
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 1 l zeleninového vývaru
- 0,5 kg zeleného chřestu bez zdřevnatělých konců
- sůl
- pepř
- 4 lžíce řeckého jogurtu
- čerstvá bazalka
Postup
- Pórek a chřest nakrájejte na centimetrové kousky.
- Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostky.
- Ve větším hrnci rozpalte olej, přidejte pŕek a česnek a orestujte.
- Zalijte vývarem, přidejte brambory a přiveďte k varu. Vařte 10 – 15 minut.
- Přidejte chřest a vařte ještě 5 minut.
- Odstavte z plotny a rozmixujte polévku do hladka tyčovým mixérem.
- Dochuťte solí, pepřem, čerstvou bazalkou a prohřejte.
- Servírujte ozdobené lžící řeckého jogurtu.