Zdravá chřestová polévka

Zdravá chřestová polévka

Chřestová polévka z čerstvého chřestu je výborným zdrojem vitamínů a živin, pokud místo tučné smetany přidáte řecký jogurt zajistíte si slušnou porci bílkovin a přitom budete mít na talíři báječně zdravé jídlo.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 0,5 kg zeleného chřestu bez zdřevnatělých konců
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce řeckého jogurtu
  • čerstvá bazalka

Postup

  • Pórek a chřest nakrájejte na centimetrové kousky.
  • Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostky.
  • Ve větším hrnci rozpalte olej, přidejte pŕek a česnek a orestujte.
  • Zalijte vývarem, přidejte brambory a přiveďte k varu. Vařte 10 – 15 minut.
  • Přidejte chřest a vařte ještě 5 minut.
  • Odstavte z plotny a rozmixujte polévku do hladka tyčovým mixérem.
  • Dochuťte solí, pepřem, čerstvou bazalkou a prohřejte.
  • Servírujte ozdobené lžící řeckého jogurtu.
Krém ze zeleného chřestu ozdobený řeckým jogurtem
Zdroj: healthyfitnessmeals.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.