Tradičními bylinkami v této pomazánce jsou petrželka, kopr a pažitka, ale klidně můžete přidat i další. Čím více bylinek, tím více aroma i chuti.
Ingredience:
- 60 g čerstvého droždí
- 1 cibule
- 4 vejce
- čerstvý kopr
- čerstvá petrželka
- čerstvá pažitka
- 1 PL olivového oleje
- sůl dle chuti
Postup:
- Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte zlehka na olivovém oleji.
- Přidejte rozdrobené droždí a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Přidejte vejce a sůl.
- Několik minut povařte, podobně jako míchaná vajíčka.
- Odstavte a do pomazánky vmíchejte čerstvé nasekané bylinky, kopr, pažitku a petrželku.
- Pomazánku před podáváním vložte alespoň na 30 minut do ledničky.
Tuto lahodnou drožďovou pomazánku servírujte nejlépe na čerstvém chlebu.