Zdravá kapustová polévka  

Zdravá kapustová polévka  

Tato chutná a bohatá polévka je oblíbeným pokrmem nejen pro vegetariány a vegany. Skvěle vás zahřeje i zasytí!

Ingredience:

  • 1/2 kapusty
  • 4 šálky vývaru
  • 2 šálky vody
  • 400 g sekaných rajčat v konzervě
  • 400 g sterilovaných bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 2 řapíkaté celery
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky chilli
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a celer.
  2. Dochuťte solí, pepřem a chilli a povařte přibližně 5 minut doměkka.
  3. Přidejte fazole, prolisované stroužky česneku a tymián.
  4. Promíchejte a následně přilijte vývar i vodu.
  5. Přiveďte směs k varu a přidejte do ní nadrobno pokrájenou kapustu a rajčata.
  6. Poduste přibližně 10 minut.
  7. Přidejte do polévky čerstvě nasekanou petrželku a případně dosolte.

Polévku z kapusty podávejte s čerstvým pečivem.

Kapustová polévka se směsí zeleniny
zdroj: delish.com

Velmi oblíbeným pokrmem z kapusty jsou rovněž placičky. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na kapustové karbanátky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.