Zdravá kefírová bublanina

Zdravá kefírová bublanina
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 15

Připravte si zdravou bublaninu s kefírem, se kterou už nebudete mít žádné výčitky! Žádná pšeničná mouka, místo toho kvalitní a plnohodnotné suroviny.

Ingredience

  • 30g špaldové mouky
  • 100g ovesných vloček (rozdrcených)
  • 250ml kefíru
  • 2ks vajec
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • 250g ovoce (jahody, broskve, třesně, rybíz, borůvky,…)

Postup

  • Nejprve předehřejte troubu na 180°C.
  • V míse rozšlehejte vejce s kefírem.
  • V jiné míse smíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a ovesnými vločkami.
  • Mouku s prdopečem postupně vmíchejte k vejci s kefírem a promíchejte dohladka.
  • Hotové těsto nalijte do máslem/olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku nebo formy.
  • Na těsto rozprostřete dostatečné množství ovoce. Lepší je, když je ovoce více.
  • Buchtu pečte po dobu 25-30 minut a poté zkuste špejlí, zda-li už je hotová.
  • Po upečení nechte vychladnout a podávejte.
Bublanina s třešněmi a kefírem, posypaná moučkovým cukrem.
Zdroj: gruensteinkitchen.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.