Připravte si zdravou bublaninu s kefírem, se kterou už nebudete mít žádné výčitky! Žádná pšeničná mouka, místo toho kvalitní a plnohodnotné suroviny.
Ingredience
- 30g špaldové mouky
- 100g ovesných vloček (rozdrcených)
- 250ml kefíru
- 2ks vajec
- 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
- 250g ovoce (jahody, broskve, třesně, rybíz, borůvky,…)
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 180°C.
- V míse rozšlehejte vejce s kefírem.
- V jiné míse smíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a ovesnými vločkami.
- Mouku s prdopečem postupně vmíchejte k vejci s kefírem a promíchejte dohladka.
- Hotové těsto nalijte do máslem/olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku nebo formy.
- Na těsto rozprostřete dostatečné množství ovoce. Lepší je, když je ovoce více.
- Buchtu pečte po dobu 25-30 minut a poté zkuste špejlí, zda-li už je hotová.
- Po upečení nechte vychladnout a podávejte.