Zdravá krupicová kaše nejen pro vegany

Zdravá krupicová kaše nejen pro vegany
Příprava: 5 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

V případě, že z nějakého důvodu nechcete či nemůžete konzumovat mléko, neznamená to, že si tuto pochoutku nemůžete připravit. Mléko lze totiž velmi jednoduše nahradit některou z jeho rostlinných variant, nejčastěji mlékem mandlovým, kokosovým či sójovým.

Ingredience

  • 800 ml sójového či jiného rostlinného mléka
  • 5 PL krupičky
  • 2 PL cukru
  • špetka soli
  • 15 g rostlinného margarínu

K servírování

  • ovoce
  • čokoláda
  • kakao

Postup

  1. Ve čtvrtině studeného sójového mléka rozmíchejte krupičku.
  2. Zbytek sójového mléka v hrnci přiveďte na mírném plamenu za stálého míchání k varu.
  3. Přidejte směs krupičky a studeného sójového mléka a míchejte, dokud směs nezačne houstnout.
  4. Následně přidejte cukr, sůl a margarín a ještě několik málo minut povařte na mírném ohni.
  5. Servírujte ozdobené čerstvým ovocem, kousky čokolády či kakaem.
Zdravá kaše ze sojového mléka ozdobená ovocem a mátou
zdroj: promodarom.ru

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.