Zdravá květáková rýže

Zdravá květáková rýže
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Zelenina je velmi vděčný druh ingredience na přípravu čehokoliv, co nás jen napadne. Tento recept je velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Pokud jste milovníkem květáku, určitě si jej zamilujete. Ostatně neváhejte omrknout také recepty na cuketovou pomazánku, protože zeleniny není nikdy dost.

Ingredience:

  • 1 velký květák rozdělený na růžičky
  • 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 střední cibule nakrájená nadrobno
  • sůl podle chuti
  • 2 lžíce čerstvé petrželové natě nasekané nadrobno
  • šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu

Postup:

  • Květák očistíme a z jednotlivých růžiček odřízneme co nejvíce stonků. Dáme do nádoby kuchyňského robota a pomocí pulzního, dokud nebude květák připomínat kuskus.
  • Ve velké pánvi rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu.
  • Jakmile je horký, přidáme cibuli a za stálého míchání restujeme cca 5 – 8 minut.
  • Když cibule na okrajích zezlátne a změkne, přihodíme květák a promícháme, aby se vše spojilo.
  • Přidáme asi 1 lžičku soli a za častého míchání pokračujeme ve vaření, aby květák změkl, to trvá zhruba 3 až 5 minut.
  • Odstavíme, přendáme do velké servírovací mísy, ozdobíme petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a dochutíme solí. Podáváme teplé.
Vynikající rýže připravovaná z květáku.
Zdroj: https://foodnetwork.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.