Zelenina je velmi vděčný druh ingredience na přípravu čehokoliv, co nás jen napadne. Tento recept je velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Pokud jste milovníkem květáku, určitě si jej zamilujete. Ostatně neváhejte omrknout také recepty na cuketovou pomazánku, protože zeleniny není nikdy dost.
Ingredience:
- 1 velký květák rozdělený na růžičky
- 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 střední cibule nakrájená nadrobno
- sůl podle chuti
- 2 lžíce čerstvé petrželové natě nasekané nadrobno
- šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
Postup:
- Květák očistíme a z jednotlivých růžiček odřízneme co nejvíce stonků. Dáme do nádoby kuchyňského robota a pomocí pulzního, dokud nebude květák připomínat kuskus.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu.
- Jakmile je horký, přidáme cibuli a za stálého míchání restujeme cca 5 – 8 minut.
- Když cibule na okrajích zezlátne a změkne, přihodíme květák a promícháme, aby se vše spojilo.
- Přidáme asi 1 lžičku soli a za častého míchání pokračujeme ve vaření, aby květák změkl, to trvá zhruba 3 až 5 minut.
- Odstavíme, přendáme do velké servírovací mísy, ozdobíme petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a dochutíme solí. Podáváme teplé.