Vynikající je také cibulačka s vejci, kam podobně jako do česnečky, vléváme rozšlehaná vajíčka. Je to rychle připravená polévka z ingrediencí, které máme většinou vždy po ruce.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 malé cibule na tenké plátky
- 3 lžičky mletého zázvoru
- 3 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 3 rozšlehaná vejce
- 3 lžíce čerstvého sekaného špenátu
- šťáva a kůra z jednoho citronu
- sůl
- strouhaný parmezán na posypání
Postup
- V hrnci rozehřejte oheň. Přidejte cibuli a důkladně promíchejte. Přikryjte poklicí a za častého míchání nechte cibulku zezlátnout.
- Přidejte vývar a zázvor. Zvyšte teplotu a přiveďte k varu.
- Ztlumte teplotu, jednou rukou vlijte rozšlehaná vejce a druhou rukou je vmíchávejte do polévky. Stále míchejte, dokud se vejce neuvaří.
- Přidejte kůru z citronu a nasekaný špenát, míchejte dokud špenát nebude mít světle zelenou barvu. Přidejte citronovou šťávu a sůl, dle chuti.
- Polévka bude o to více vynikající, pokud ji před servírováním posypete strouhaným parmezánem.