Zdravá polévka s cibulí a vejci

Zdravá polévka s cibulí a vejci

Vynikající je také cibulačka s vejci, kam podobně jako do česnečky, vléváme rozšlehaná vajíčka. Je to rychle připravená polévka z ingrediencí, které máme většinou vždy po ruce.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 malé cibule na tenké plátky
  • 3 lžičky mletého zázvoru
  • 3 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 3 lžíce čerstvého sekaného špenátu
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • sůl
  • strouhaný parmezán na posypání

Postup

  • V hrnci rozehřejte oheň. Přidejte cibuli a důkladně promíchejte. Přikryjte poklicí a za častého míchání nechte cibulku zezlátnout.
  • Přidejte vývar a zázvor. Zvyšte teplotu a přiveďte k varu.
  • Ztlumte teplotu, jednou rukou vlijte rozšlehaná vejce a druhou rukou je vmíchávejte do polévky. Stále míchejte, dokud se vejce neuvaří.
  • Přidejte kůru z citronu a nasekaný špenát, míchejte dokud špenát nebude mít světle zelenou barvu. Přidejte citronovou šťávu a sůl, dle chuti.
  • Polévka bude o to více vynikající, pokud ji před servírováním posypete strouhaným parmezánem.
Talíř plný polévky z cibule a rozvařeným vejcem.
Zdroj: soupaddict.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.