Tento recept můžete ozvláštnit přidáním sýru čedar, který polévce dodá velmi lahodnou a nevšední chuť. Vyzkoušejte!
Ingredience:
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 1 šálek nakrájené zeleninové směsi (fazole, paprika, mrkev, hrášek, kukuřice)
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 2 jarní cibulky
- 1/3 čajové lžičky italského koření
- špetka muškátového oříšku
- 1 a 1/2 šálku mléka
- 1 šálek vody
- 1 PL olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky cukru
- sůl
- sýr čedar na posypání (volitelně)
Postup:
- V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte bobkový list, nadrobno nakrájený česnek, cibuli a bílou část jarní cibulky.
- Restujte, dokud cibule nezprůsvitní.
- Následně přidejte směs nakrájené zeleniny a několik minut ji restujte.
- Poté přidejte ovesné vločky, vodu, mléko, sůl, cukr a italské koření
- Vařte na mírném plamenu, dokud se ovesné vločky nerozvaří.
- Podávejte ozdobené zelenou jarní cibulkou, špetkou muškátového oříšku a posypané sýrem čedar.
Tato vločková polévka chutná znamenitě s čerstvým pečivem, k ozdobení můžete použít i nakrájenou pažitku.
V době Vánoc můžete kromě receptů na vločkové polévky vyzkoušet i ovesné cukroví!