Zdravá polévka z ovesných vloček

Zdravá polévka z ovesných vloček

Tento recept můžete ozvláštnit přidáním sýru čedar, který polévce dodá velmi lahodnou a nevšední chuť. Vyzkoušejte!

Ingredience:

  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1 šálek nakrájené zeleninové směsi (fazole, paprika, mrkev, hrášek, kukuřice)
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 2 jarní cibulky
  • 1/3 čajové lžičky italského koření
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 a 1/2 šálku mléka
  • 1 šálek vody
  • 1 PL olivového oleje
  • 1/4 čajové lžičky cukru
  • sůl
  • sýr čedar na posypání (volitelně)

Postup:

  1. V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte bobkový list, nadrobno nakrájený česnek, cibuli a bílou část jarní cibulky.
  2. Restujte, dokud cibule nezprůsvitní.
  3. Následně přidejte směs nakrájené zeleniny a několik minut ji restujte.
  4. Poté přidejte ovesné vločky, vodu, mléko, sůl, cukr a italské koření
  5. Vařte na mírném plamenu, dokud se ovesné vločky nerozvaří.
  6. Podávejte ozdobené zelenou jarní cibulkou, špetkou muškátového oříšku a posypané sýrem čedar.

Tato vločková polévka chutná znamenitě s čerstvým pečivem, k ozdobení můžete použít i nakrájenou pažitku.

Teplý pokrm z ovesných vloček a zeleniny, ozdobený sýrem čedar a kořením.
zdroj: cookingwithpree.com

V době Vánoc můžete kromě receptů na vločkové polévky vyzkoušet i ovesné cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.