Čerstvý křen dodá této pomazánce říz i spoustu zdraví prospěšných látek. Kopr můžete v případě potřeby nahradit petrželkou.
Ingredience:
- 180 g uzené makrely
- 60 g smetanového sýra typu Philadelphia
- 60 g zakysané smetany
- 1 PL čerstvého strouhaného křenu
- 1 PL nasekaného kopru
- čerstvá citronová šťáva z 1/2 citronu
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Uzenou makrelu vykostěte a stáhněte z kůže.
- Vložte všechny ingredience najednou do kuchyňského robotu, tedy kousky makrely, strouhaný křen, smetanový sýr, zakysanou smetanu, kopr a citronovou šťávu.
- Zpracujte do hladkého pyré.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Pomazánku před podáváním vložte alespoň na 30 minut do ledničky.
Tuto lahodnou pomazánku z makrely servírujte nejlépe na opečených plátcích pečiva.