Kombinace červeného zelí a vlašských ořechů může znít zvláštně, nicméně chutná naprosto jedinečně. Vyzkoušejte ji prostřednictvím tohoto receptu.
Ingredience:
- 1 střední červené zelí
- 1 šálek strouhanky
- 1 šálek jogurtu
- 1 šálek vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku
- 3 PL olivového oleje
- 2 PL citronové šťávy
- 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
- 1 čajová lžička citronové kůry
- sůl
- pepř
- čerstvý kopr (k servírování)
Postup:
- Červené zelí nakrájejte na kousky a dejte je do kuchyňského robotu společně s citronovou šťávou a solí.
- Nakrouhejte zelí na malé kousky.
- Přidejte koření, strouhanku, olivový olej, rozdrcené stroužky česneku a nasekané vlašské ořechy.
- Míchejte v robotu, dokud se vše nespojí.
- Přidejte jogurt, citronovou kůru a opět promíchejte.
- V případě potřeby přidejte více citronové šťávy nebo koření.
- Pomazánku vložte na 2-3 hodiny do chladničky.
- Před podáváním přidejte na povrch kopr a zakápněte trochou olivového oleje.
Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu či se slanými tyčinkami.