Vyzkoušejte tuto zdravější alternativu klasické bublaniny. Navíc je bez lepku, takže ideální pro celiaky.
Ingredience
- 70g rýžové mouky
- 50g kukuřičné mouky
- 30g pohankové mouky
- 100g třtinového cukru
- 4 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- kůra z jednoho BIO citronu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 50ml kokosového tuku
- 50ml mléka
- 400g rybízu
Postup
- V míse smíchejte mouky, sůl a prášek do pečiva.
- Oddělte žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- Třtinový cukr vyšlehejte se žloutky a vanilkovým extraktem do husté pěny.
- Přidejte kůru z citronu, mléko, kokosový tuk a promíchejte. Střídavě do této směsi vmíchávejte suchou směs mouky a vyšlehané bílky.
- Těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný rýžovou moukou. Můžete použít pečící papír.
- Na těsto rozprostřete očištěný a okapaný rybíz.
- Pečte při teplotě 180°C cca 20-25 minut.
U nás najdete nejen rybízovou, ale i klasickou bublaninu s třešněmi. Vyzkoušejte!