Zdravá rybízová bublanina

Zdravá rybízová bublanina
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Vyzkoušejte tuto zdravější alternativu klasické bublaniny. Navíc je bez lepku, takže ideální pro celiaky.

Ingredience

  • 70g rýžové mouky
  • 50g kukuřičné mouky
  • 30g pohankové mouky
  • 100g třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • kůra z jednoho BIO citronu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 50ml kokosového tuku
  • 50ml mléka
  • 400g rybízu

Postup

  • V míse smíchejte mouky, sůl a prášek do pečiva.
  • Oddělte žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  • Třtinový cukr vyšlehejte se žloutky a vanilkovým extraktem do husté pěny.
  • Přidejte kůru z citronu, mléko, kokosový tuk a promíchejte. Střídavě do této směsi vmíchávejte suchou směs mouky a vyšlehané bílky.
  • Těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný rýžovou moukou. Můžete použít pečící papír.
  • Na těsto rozprostřete očištěný a okapaný rybíz.
  • Pečte při teplotě 180°C cca 20-25 minut.
Rybízová bublanina z rýžové, pohankové a kukuřičné mouky.
Zdroj: jarkapecie.sk

U nás najdete nejen rybízovou, ale i klasickou bublaninu s třešněmi. Vyzkoušejte!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.