Zdravé banánové muffiny ze špaldové mouky

Zdravé banánové muffiny ze špaldové mouky

Tyto muffiny z banánů a špaldové mouky jsou nejen zdravé, ale i chutné. Jsou ideální jako snídaně či svačinka na cesty. Špaldová mouka je navíc lépe stravitelná než pšeničná a je vysoce výživná, takže tím vašim dětem jenom prospějete.

Co budete potřebovat

  • 1 a ½ šálku špaldové mouky
  • 1 šálek mandlové moučky
  • ½ šálku třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky dýňového koření
  • 2 velká vejce
  • 1 kelímek bílého neslazeného jogurtu
  • ⅔ šálku extra panenského olivového oleje
  • 2 rozmačkané zralé banány

Postup

  • Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
  • Formu na muffiny buď vymažte máslem či olivovým olejem, nebo vyložte formu papírovými košíčky na muffiny.
  • Do velké mísy prosejte špaldovou mouku, dýňové koření a prášek do pečiva.
  • Přidejte mandlovou mouku a třtinový cukr a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Ve středně velké míse prošlehejte rozmačkaný banán, olej, jogurt a vejce.
  • Uprostřed suchých ingrediencí udělejte důlek a nalijte do něj vaječnou směs.
  • Míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Směs nandejte do formy nebo košíčků a vložte do trouby.
  • Pečte 30–35 minut, nebo dokud špejle nevyjde po zasunutí do středu muffinu čistá.
  • Vyjměte muffiny z trouby a nechte 5 minut vychladnout ve formě, než je přenesete na rošt, aby úplně vychladly.
  • Užijte si to!
Muffiny z banánů a špaldové mouky.
www.ournourishingtable.com

Máme pro vás i další skvělé recepty na bezlepkové buchty, které ocení nejen celiaci.
Vyzkoušejte bábovku s pomerančovou polevou, řezy z cuket a čokolády a mnohé další.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.