Tyto muffiny z banánů a špaldové mouky jsou nejen zdravé, ale i chutné. Jsou ideální jako snídaně či svačinka na cesty. Špaldová mouka je navíc lépe stravitelná než pšeničná a je vysoce výživná, takže tím vašim dětem jenom prospějete.
Co budete potřebovat
- 1 a ½ šálku špaldové mouky
- 1 šálek mandlové moučky
- ½ šálku třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky dýňového koření
- 2 velká vejce
- 1 kelímek bílého neslazeného jogurtu
- ⅔ šálku extra panenského olivového oleje
- 2 rozmačkané zralé banány
Postup
- Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
- Formu na muffiny buď vymažte máslem či olivovým olejem, nebo vyložte formu papírovými košíčky na muffiny.
- Do velké mísy prosejte špaldovou mouku, dýňové koření a prášek do pečiva.
- Přidejte mandlovou mouku a třtinový cukr a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Ve středně velké míse prošlehejte rozmačkaný banán, olej, jogurt a vejce.
- Uprostřed suchých ingrediencí udělejte důlek a nalijte do něj vaječnou směs.
- Míchejte, dokud se vše nespojí.
- Směs nandejte do formy nebo košíčků a vložte do trouby.
- Pečte 30–35 minut, nebo dokud špejle nevyjde po zasunutí do středu muffinu čistá.
- Vyjměte muffiny z trouby a nechte 5 minut vychladnout ve formě, než je přenesete na rošt, aby úplně vychladly.
- Užijte si to!
Máme pro vás i další skvělé recepty na bezlepkové buchty, které ocení nejen celiaci.
Vyzkoušejte bábovku s pomerančovou polevou, řezy z cuket a čokolády a mnohé další.