Jedinečnou směs chutí a vůní v tomto netradičním vánočním pečivu si zamilujte!
Ingredience:
- 2 šálky mandlové mouky
- 1 šálek rozinek
- 1/4 šálku medu
- 4 datle
- 1/2 šálku vlašských nebo pekanových ořechů
- 1/8 šálku dýňových semínek
- 1/8 šálku máku
- 3 PL kokosového oleje
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové strouhaného muškátového oříšku
- 1/2 čajové lžičky zázvorového prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Ingredience na dokončení:
- 50 g rozpuštěné hořké čokolády
- strouhaný kokos na posypání
Postup:
- Předehřejte troubu na 170°C.
- Ořechy vložte do mixéru a rozmixujte na malé kousky.
- Vyjměte je a opakujte s datlemi, dokud nebudou zcela nasekané.
- Všechny ingredience na těsto, kromě medu, kokosového oleje vložte do mixéru.
- Mixujte při nízkých otáčkách, dokud se vše nespojí.
- Poté přidejte med a pokračujte v mixování.
- Po troškách přidávejte kokosový olej, dokud nevznikne těsto.
- Těsto rozválejte na tloušťku půl centimetru a pomocí vykrajovátka z něj vykrájejte libovolné tvary.
- Makové cukroví pečte na plechu s pečicím papírem dozlatova, přibližně 12-15 minut.
- Nechte je vychladnout na mřížce.
- Zatímco cukroví chladne, rozpusťte si hořkou čokoládu a pak do ní makové cukroví z části ponořte.
- Na závěr posypejte cukroví kokosem a dejte na 30 minut do lednice, aby čokoláda ztuhla.