Jednoduchý recept na velmi chutné ovesné vánoční sušenky. K vykrajování můžete použít stejná vykrajovátka jako na perníčky.
Ingredience:
- 1 šálek ovesných vloček
- 2 a 1/2 šálku celozrnné mouky
- 6 PL másla
- 3/4 šálku hnědého cukru
- 1 vejce
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové lžičky zázvoru
- skořicový cukr na posypání
Postup:
- V míse vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vejce, vanilku, sůl, prášek do pečiva, skořici a zázvor a vyšlehejte do hladka.
- Vmíchejte mouku a ovesné vločky.
- Vypracujte v těsto, které rozdělte a dvě části a zabalte do potravinové fólie.
- Vložte těsto na 30 minut do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 170°C a plechy vyložte pečicím papírem.
- Vychladlé těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte libovolné tvary.
- Pečte v závislosti na velikosti cukroví 8-10 minut.
- Vyjměte vánoční cukroví z trouby a ještě teplé posypte je skořicovým cukrem.
Chcete se i o Vánocích stravovat alespoň trochu zdravě? S recepty na mrkové cukroví to nebude žádný problém!