Zdravé houbové rizoto

Zdravé houbové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Vyzkoušejte o něco zdravější recept s hnědou rýží. Hnědou rýži zakoupíte v obchodech se zdravou výživou. Víno do receptu nemusíte zařadit.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 1l zeleninového vývaru
  • 1,5 hrnku hnědé arborio/hnědozrnné rýže
  • 150g čerstvých hub či žampionů
  • 1 hrnek nastrouhaného parmezánu
  • 1/2 hrnku bílého vína (nemusí být)
  • 25g másla
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 4 větvičky čerstvého oregana, listy otrhané

Postup

  • Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje, orestujte cibulku. Po 2 minutách přidejte drcený česnek a houby, osolte a restujte cca 5 minut, aby houby pustily chuť.
  • Přidejte rýži, restujte ji cca 2 minuty a poté přilijte víno a přiveďte jej k varu.
  • Poté, co se vaří, přilijte vývar po jedné naběračce, přičemž vždy vyčkejte až se naběračka vstřebá. Takto vařit by se mělo po dobu 20-25 minut, dokud rýže nevstřebá veškerou tekutinu.
  • V případě potřeby přilijte více vývaru, aby rizoto bylo krémové a ne suché.
  • Nakonec vmíchejte máslo, parmezán a pepř. Vše promíchejte, dle chuti dosolte či opepřete a podávejte posypané oreganem.
Hnědá rýže s čerstvými houbami a oreganem.
Zdroj: cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.